Der er ingen tvivl om, at i kære læsere, er helt vilde med banankage! De mest læste opskrifter på min lille blog er bare gang på gang, opskrifter med banan. Så derfor tænkte jeg, at i da skulle have lov at have endnu en at vælge mellem!
Jeg tænkte på, at det måske var på tide med endnu en muffin-opskrift til jer, og der er vidst ingen tvivl om, at banan og karamel er et ret godt par, men jeg skal lige love for, at de bliver en perfekt firkløver sammen i selskab med chokolade og blåbær – så ja, i disse Corona tider har disse perfekt svampede bananmuffins vidst et bedre socialt liv med de andre ingredienser end vi har lov at have med vores venner. Men, man kan jo ikke få det hele, så man må nøjes med at nyde disse små skønheder og drømme om en tid, hvor man igen kan sidde med vennerne og guffe dem i sig.
Bananmuffins med karamel, chokolade og blåbær
Course: desserter, KagerCuisine: Det søde køkkenDifficulty: Let10
stk25
minutes20
minutes45
minutesIngredienser
2 modne bananer, most
50g smør
2 æg
100g brun farin
75g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
60g hakket chokolade
60g dulce de leche*
50g frosne blåbær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Pisk æg, farin og vanilje til en let, luftig og lys æggesnaps – dette tager gerne et par minutter (sukkeret skal være helt opløst i æggene).
Smelt smøret i en gryde og lad det stå og køle lidt imens. Vend de tørre ingredienser i æggesnapsen til en ensartet dej uden klumper.
Hæld derefter den smeltede smør i og vend det i dejen.
Mos bananerne med en gaffel i en skål og vend dem, chokoladen og blåbærene i dejen så det hele er jævnt fordelt.
Herefter sætter du dine forme op på en bageplade, fylder dem halvt op, lægger en lille klat dulce de leche i midten med en teske og dækker så klatten med lidt ekstra dej og når det er gjort med hele dejen er de ellers klar til ovnturen.
De fik en 15-20 minutters tid i ovnen, men tjek dem indimellem med en kødnål eller lign – når dejen ikke hænger fast på nølen, så er de færdige!
Noter
- *OBS! Har du ikke noget dulce de leche (karamel) men ville være ked af, at skulle undvære, så skal du bare lige en tur i supermarkedet og købe dig en dåse kondenseret mælk. Når du så er tilbage hopper du i køkkenet, finder en gryde frem, fylder den op med vand sætter dåsen med kondenseret mælk ned i gryden, så den er dækket og lader den ellers koge i 2-3 timers tid. Når den tid er forbi tager du den op og lader den køle af før du åbner den og hælder karamellen på glad -voila, så nemt er det!)
Disse ekstremt svampede basser med lidt “karamel-surprice” og selvforkælelse kan både nydes lune og kolde og holder sig friske og fugtige flere dage efter bagning!