Bananer fungerer bare super godt i bagværk og kager. Det giver både sødme, fylde og fugt. Det her bananbrød er af de mindre søde slags og er fyldt med fuldkorn. Det lander lidt et sted mellem et brød og en kage og er derfor et perfekt mellemmåltid.

Bananbrødet smager super dejligt i sig selv, både lunt direkte fra ovnen og koldt dagen efter. MEN! Det smager mindst ligeså fantastisk hvis man rister det og kommer eksempelvis smør eller nøddesmør som peanutbutter eller mandelsmør på. Det kan altså virkelig noget, skal jeg lige love for!

Bananbrød med fuldkorn og chokolade

Recipe by BellaCourse: snacks, dessert, til eftermiddagskaffenCuisine: det søde køkkenDifficulty: Let
Servinger

1

brød
Arbejdstid

20

minutes
Bagetid

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Perfekt som mellemmåltidet hvor man trænger til kage men har brug for noget med mere fylde og lidt mindre sukker.

Ingredienser

  • 4 små bananer – ca. 300g

  • 50g smeltet smør

  • 75g brun farin

  • 1 æg

  • 40g overskudssurdej (kan undlades, tilføj ca. 20g ekstra mel og lidt ekstra yoghurt)

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 75g fuldkornsmel

  • 125g almindeligt hvedemel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 75g hakket chokolade

  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180grader varmluft.
  • Smelt smøret i en lille gryde eller i mikroovnen og lad det køle af.
  • Pisk æg og brun farin til en let og luftig masse.
  • Mål de tørre ingredienser af og vend dem i den luftige æggemasse.
  • Kom det smeltede smør i dejen og rør til den er jævn og lækker.
  • Tilsæt surdejen og yoghurten.
  • Mos bananerne og hak chokoladen og vend tilsidst de to ingredienser i dejen. Hæld den på en brødform og bag den i 30-40 minutters tid til det har fået farve og ikke længere hænger fast på en kødnål eller lign. når du prikker i den.
  • Tag det ud og spis det enten lunt eller afkølet – med eller uden smør på.

Noter

  • Bananerne er gode til at holde på fugten i brødet og det holder sig dejligt friskt længe
  • Pep det op ved at riste det og servér det med koldt smør eller eksmpelvis nøddesmør.
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?