Mmm, der er intet som en god tiramisu, det er virkelig en klassiker. Der er heller ikke noget som en lækker cheesecake. Endnu en klassiker. Jeg har derfor længe gået med ideen om, at kombinere de to og her er resultatet!

Bagt tiramisu cheesecake

Difficulty: Middel
Servinger

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
Bagetid

55

minutes
Total time

1

hour 

25

minutes

Ingredienser

  • Bund
  • Bund:

  • 300g kiks

  • 100g smør

  • Fyld
  • 500g mascarpone

  • 3 æg

  • 75g sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 1,5 dl stærk kaffe

  • 0,5dl amaretto

  • 8-10 ladyfingers

  • Top
  • 2 dl creme fraiche

  • 20g flormelis

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 2 dl fløde

  • 1 blad husblas

  • 0,5 dl stærk kaffe

  • 1,5 tsk amaretto

  • kakao til toppen

Fremgangsmåde

  • Bund
  • Forvarm ovnen til 160 grader

  • Smelt smør og knus kiksene i en pose med en kagerulle til det er helt fint smuldr. Bland så med det smeltede smør og fordel i en springform beklædt med bagepapir – få det gerne op af siderne.

  • Bag så bunden i 5-10 minutters tid ved 160grader varmluft.

  • Fyld
  • Pisk æg og sukker luftigt og lyst.

  • Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk videre til det har fået ind lind og cremet konsistens.

  • Bland kaffe og amaretto i en skål og dyp lady fingers’ne deri – dyp dem gerne lidt længere tid så væden trækker godt ind i dem, den skal jo bages og kan derfor godt tåle mere våde en en almindelig tiramisu.

  • Fordel så halvdelen af ostemassen på den bagte bund, fordel ladyfingers’ne ovenpå og top dem med det sidste af ostemassen.

  • Bag kagen i ca. 35-40 minutter på samme indstillinger som før. Sluk ovnen, åben lågen og lad gerne kagen køle af sammen med ovnen i en times tid til halvanden.

  • Lad kagen køle helt af.

  • *Topping*
  • Sæt husblassen i blød i koldt vand.

  • /p> Pisk så fløden til en stiv skum. Pisk creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og amaretto til en ensartet masse.

  • Lav kaffen og smelt husblassen deri og lad den køle lidt af.

  • Vend nu flødeskummen i creme fraiche massen sammen med kaffen. Når cremen er blevet ensartet i konsistensen hælder du det på den afkølede kage og stiller den på køl i minimum 3 timer, gerne natten over. Den har godt at lige at sætte sig lidt før den er klar til spisning

Efter den lange afkøling kan kagen nydes i fulde drag!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Nogle spørgsmål, tanker eller erfaringer du vil dele?