Den sunde banankage (både sukker- og glutenfri)

Det er vidst ingen hemmelighed at jeg er en kææææmpe sukkergris. Med virkelig meget tryk på kæmpe. Men jeg ved jo godt at man bør indtage det i begrænsede mængder. Jeg ved også godt, at mit sukkerindtag burde være MEGET lavere end det er. Virkelig! – Men hey! Vi lever jo kun én gang, ikke? Derfor skal man jo forkæle sig selv. Men måske kan man finde en måde at kombinere kage og mindskning af sukkertindtaget.

Det hoppede jeg i hvert fald i køkkenet for at eksperimentere med og jeg må sige, at havde jeg ikke vidst det, havde jeg altså ikke gættet at denne kage ikke var sødet med andet end dadler og banan. (Selvfølgelig med undtagelse fra den lille smule der er i chokoladen på toppen, men der kan man jo vælge en, der er så mørk som overhovedet muligt) Jeg er selv meget imponeret – og altså, jeg skal ærligt sige, at du simpelthen ikke kommer til at finde en kage, der er lettere at bakse sammen end dette.

Så nu er der ingen dårlige undskyldninger for at kaste sig over sukkeret når trængen presser sig på om mandagen, eller tirsdagen eller om eftermiddagen eller aftenen. Så kan det her altså være din løsning uden at have dårlig samvittighed over tårnhøje mængder af sukker som du kommer i kroppen (Læs: kommentar til mig, Isabella) selvom det selvfølgelig ikke er noget, man skal skamme sig over. Som sagt, selvforkælelse er en god ting – også selvom det indimellem indebærer kage og lidt for meget sukker.

Ingredienser:

1 stor banan (eller to små)

100g udstendede dadler

2 æg

25g havregryn

evt. lidt saft og skal fra en citron eller appelsin

Mørk chokolade til toppen (hakket fint)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader

Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og blend dem til en ensartet dej. Hæld dejen på en form og bag den i ca. 20-25 minutters tid eller til den ikke hænger fast når du prikker til den med en kødnål.

Når kagen er færdig tager du den ud af ovnen og fordeler med det samme den hakkede chokolade ud over toppen så det kan smelte. Når det er smeltet kan du evt. lige fordele det med en ske og så skal kagen ellers bare køles af og volia! Så er der serveret sund og lækker banankage der på ingen måde smager af sundhed eller helse – er det ikke fantastisk?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s