Kandiseret (blod)appelsin

Jeg har altid elsket den flotte farve i blodappelsiner og hvordan de nogle gange kan være fuldstændig mørke røde indeni og nogengange bare kan være let mamorerede appelsiner. Netop nu begynder de lige så stille at titte frem rundt omkring i butikkerne, det er nemlig frostgrader der gør, at den røde farve dukker op i dem.

Da jeg så sæsonens første blodappelsiner måtte jeg straks have et net og hjem i køkkenet og lege lidt med dem. Et af mine “eksperimenter” med dem blev kandiseret skiver som kan bruges til evt. kagepynt eller dyppes i chokolade og spises som snacks.

De er super lette at lave, og kræver blot en smule tålmodighed mens de tører.

Opskriften får i her.

Ingredienser:

1 (blod)appelsin

1 dl sukker

1,5 dl vand

Fremgangsmåde:

find en gryde frem med en god diameter i bunden. Kom sukker og vand i og bring det i kog til sukkeret er opløst. Skær appelsinerne i tynde skiver på et par millimeter i mens.

Når sukkeret er opløst skruer du ned på laveste blus så sukkerlagen bare står og små simre og så lægger du ellers skiverne i gryden så de ligger fordelt i et lag. Så skal de bare ligge og simre i lagen i en times tid hvor du lige vender dem en enkelt gang eller to undervejs.

Når de har ligget og hygget sig i en times tid og gerne skulle være blevet mere “transperante” i farven tager du dem op med en tang og lægger dem på en rist.

Herefrer skal de bare lægges til tørre på risten i mellem 12-24 timer og så er de ellers klar til brug eller spisning.

Vupti – det bliver da ikke meget nemmere end det, hva? Og er de ikke bare smukke?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s