Choko cookies med peanuts

Forleden spurgte min bror, om jeg ikke liiige kunne bage cookies til hans arbejde. Jo da, svarede jeg tjept – til hvor mange? hmm, ca. 30 mand fik jeg tilbage. Det var mange. Derfor tænkte jeg, at det var på sin plads at lave både den gode, gamle slags med hvid chokolade og tranebær som altid er en helt sikker vinder – og så en ny variant.

Jeg har faktisk aldrig rigtig givet mig i kast med den mørke cookie-dej og tænkte, at det da var på tide at give den et skud og de her lækre, peanut-sager blev resultatet. Og jeg (og hvad det lyder til, de 30 mand på hans arbejde også var med begge slags) er blevet yderst tilfreds med resultatet.

Selvom jeg lavede cookies til mange, er denne opskrift lavet til ca. en 10-12 store cookies. Og de er skide lette at give sig i kast med. Perfekt til den hurtige kagetrang der hurtigt kan melde sig på sådan en regnfuld fredag!

Cookies

Ingredienser:

125g smør

150g farin

70 g sukker

1 æg

165g mel

25g havregryn

1/2 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1,5 spsk kakaopulver

50 peanuts (tør dem evt lidt af for salt)

100g chokolade (jeg brugte hvid og mælke chokolade)

1/2 spsk creamy peanutbutter

et nip salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader.

Start med at piske smør, sukker, farin og vanilje sammen. Tilsæt så ægget og pisk videre. Pisk herefter peanutbutteren i. Afmål så de tørre ingredienser samt og rør dem i dejen. Tilsidst vender du chokolade og peanuts i så de bliver godt fordelt.

Så fordeler jeg dejen i lige store kugler på en bageplade og bager dem i ca. 10 minutter alt efter størrelsen – eller indtil kanten er blevet gylden/let mørk. Hvis du godt kan lide dem bløde og chewy inde i midten, så tag dem ud lige et minut til halvandet inden du ellers tænker de er færdige. Det bliver de bestemt ikke dårligere af!

Et godt tip er, at bruge to bageplader så man har en i ovnen på skift, de bliver nemlig bedst, hvis bagepladen ikke er varm, når man lægger dem på, så flyder de i hvert fald mere ud.

De kan sagtens spises lune hvis man bliver lidt for utålmodig til at de er kølet af. Og ellers holder de sig skønne i flere dage efter, selvom de nu oftest ryger rimelig hurtigt, har jeg erfaret .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s