Julesnitter

Disse fine julesnitter er lavet med kakao-mørdejsbunde, appelsinmarmelade og appelsinglasur. De er julens svar på hindbærsnitter. Det er nemlig de ellers traditionelle hindbærsnitter forklædt i julestemning. Opskriften får i nedenunder.

Ingredienser:

230g mel

2 spsk kakao

130g koldt smør

60g sukker

1 spsk vaniljesukker

et nip salt

1 æg

en god appelsinmarmelade

Glasur til toppen – evt. lavet med appelsinsaft i stedet for vand.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader varmluft.

bland mel, kakao, sukker og koldt smør, gerne med fingrene. Bland det til det ligner revet parmesan. Tilsæt så ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile på køl i en times tid.

Rul dem så ud mellem to lag husholdningsfilm (det synes jeg er nemmest) til en tykkelse på ca. 2 mm og stik dem ud med den form du nu lige har, om den er rund(brug evt. et glas) eller hjerteformet eller andet og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem så i en 8-10 minutter eller til de er lige ved at blive en lille smule gyldne(selvom det godt kan være lidt svært at se, når de er med kakao-mørdej), de må endelig ikke få for meget, så bliver de tørre og lidt kedelige.

Når de så er taget ud af ovnen fordeler du en klat marmeladen på halvdelen af dem og samler dem mens de stadig er varme. På den måde vil du nemlig få varmet sukkeret i marmeladen op så den senere kan klistre dem sammen, når de er kølet af.

Når de er helt afkølede kan du pynte dem med glasur – jeg pyntede mine med en dejlig, frisk appelsinglasur og det kan bestemt godt anbefales.

De er en skøn lille hapser med dejlig meget julestemning i hver bid. Mums, siger jeg bare.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s