Julet appelsinkage i lag

Jeg er kæmpe fan af jul – i alle dens afskygninger og det er altid en god start på inspiration til at hoppe en tur i køkkenet. Vinterens appelsiner bugner i øjeblikket i butikkerne og derfor fik jeg ideen til denne dejlige, julede appelsin-lagkage med cream cheese frosting. Den har en dejlig balance i de friske appelsinnoter, den lidt tungere chokolade, let krydrede smage (der i den grad bare høre julen til) og den fløjlsbløde topping.

Opskriften får i lige her ❤

ingredienser:

200g sukker

150g blødt smør

3 æg

4 appelsiner – både saft og skallen derfra

1,5 tsk bagepulver

vanilje

175g mel

1/2 tsk nelliker

1/2-1 tsk kanel

150g mørk chokolade

100g kandiseret appelsinskal

1 nip salt

Topping:

200g cream cheese

75g flormelis

40g smør

saften fra 1/2 citron (evt. også skal)

evt. kandiseret appelsinskal til pyntning.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader varmluft.

Pisk det bløde smør, sukker og vanilje sammen til en luftig masse – det tager gerne op mod 5-10 minutter. Tilføj derefter æggene et af gangen under let piskning. Mål derefter alle resterende tørre ingredienser op, riv skallen af appelsinerne pres dem og hæld så skiftevis mel og saft i dejen og slut gerne med mel. Tilsidst vender du den kandiserede appelsinskal og hakkede chokolade i dejen og hælder den på en form, klar til at komme i ovnen.

Bag den i en 35 minutters tid (alt efter formen og ovn) og sørg for at stikke til den et par gange udervejs for at se, om den er færdigbagt. Hvis der ikke længere hænger dej fast på det, du stikker med er den klar.

Lad så kagen køle helt af.

I mens pisker du alle toppingens ingredienser og kan stille cremen på køl, til at kagen er afkølet og den skal bruges.

Når kagen er helt afkølet deler du den i to og smører 1/3 af cremen på bunden, lægger topen ovenpå og giver så toppen den resterende creme. Du kan evt. pynte kagen med lidt ekstra af det kandiserede appelsinskal og voila! Så har du en kolosalt lækker, julestemningsskabende lagkage perfekt til at hygge sig med på de kedelige regnvejrsdage vi har i øjeblikket.

Håber i vil tage godt i mod opskriften og nyde kagen hvis i hopper en tur i køkkenet med den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s