Luksus havregrynskugler

Julen byder altid på dejlige mange projekter i køkkenet og en helt masse dejlig julekonfekt.

I vores familie er det en fast tradition at vi mødes og laver marcipan, spiser æbleskiver og risengrød og drikker gløgg og nisseøl. Med årene er marcipan-produktionen for nogle af os blevet udviddet til både småkage bagning og havregrynskugle-trilning. Og her får i min opskrift på dejlige, havregrynskugler med alt det gode! Nyd dem så længe lager haves.

Ingredienser:

260g havregryn

150g blødt smør

160g sukker

50g kakao

1/2 dl stærk kaffe

3 spsk mørk rom

1 nip salt

200-300g chokolade efter ønske til at overtrækket med

150g kokosmel til at rulle dem i

Fremgangsmåde:

Bryg kaffen og lad den køle af. Bland alle ingredienser til en samlet masse – smag den evt. til med lidt ekstra sukker, havregryn, kaffe eller kakao. Sæt den så på køl i en times tid.

Smelt den ønskede chokolade, kom kokosmelet i en skål og begynd så at trille massen der har stået på køl til kugler i den ønskede størrelse.

Dyp så kuglerne i chokolade og derefter i kokosmelet og lad dem så sætte sig med chokoladen og så er de klar til at hapse.

Efterfølgende opbevares de i en æske eller bøtte i køleskabet – hvis de altså ikke er spist inden det når så vidt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s