Vaniljekranse

Så er vi slet slet ikke langt fra jul og al den skønne julehygge. Derfor er det vidst også på tide, at i får opskriften på mine dejligste vaniljekrane – som for øvrigt også er, og altid har været, min ultimative yndlings julesmåkage.

Denne opskrift kan med lidt god tålmodighed og lidt armmuller laves i en sprøjtepose, så kødhakkeren kan du godt lade blive på loftet.

Ingredienser:

200g blødt smør

165g sukker

1 vaniljestang (kornene derfra)

1 æg

225g mel

75g mandelmel

1 nip salt

Fremgangsmåde:

forvarm ovnen til 200 grader

Rør sukker, blødt smør og vaniljekorn sammen. Rør derefter ægget i og tilsidst mel og mandelmel. Rør det til en ensartet dej og kom det i en sprøjtepose(alt efter hvor kraftige dine sprøjteposer er, kan det være en ide, at bruge dobbelt da man skal presse dem ud) med den ønskede tyl. Lav så fine kranse i den ønskede størrelse på bagepapir. Det kræver lidt tålmodighed og kræfter at sprøjte dem ud i hænderne – men jeg lover, at de nok skal være besværet værd!

Bag dem så i en 5-10 minutters tid efter ovn og størrelse, lad dem køle af og del dem med dem, du holder af eller med dig selv for lidt ekstra selvforkælelse og nyd, hvor meget der dufter af jul og vanilje i hele hytten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s