drømmende banankage

Hvis du spørger mig er både banan- og drømmekagen nogle fantastiske klassikere man aldrig går galt i byen med. Forleden havde jeg ikke bare lysten til at bage, jeg havde også et par godt brune bananer i køleren der var klar til brug. Jeg havde lyst til at eksperimentere lidt med en god topping kombi til den altid lækre banankage.

Banan og karamel er gode venner, det ved man. Derfor slog det mig at man da kunne kombinere den lækre, klistrede karamel-agtige topping fra en drømmekage med den lækre, svampede banankage fyldt med chokoladestykker. Genialt, jeg ved det.

Her kommer resultatet af banan-drømmekage-fusionen, håber i kan lide den!

Opskrift:

Kage:

160g sukker

4 æg

4 moste bananer

1 tsk bagepulver

150g mel

100g smeltet smør

vaniljepulver

160g hakket chokolade

Top:

175g brun farin

100g sukker

0,75 dl havregryn

1,5 dl kokosmel

0,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Vend så forsigtigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Smelt smøret og vend det i dejen. Mos så bananerne og vend dem forsigtigt i kagen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen.

Bag så kagen i 25-35 minutters tid eller til den er lige en smule underbagt. I mens den er i ovnen blander du alle ingredienser til toppingen i en gryde og varmer det op til en samlet masse. Når kagen har bagt tager du den ud, hælder toppingen på og bager den i yderligere 5-10 minutter til toppingen har fået en smule farve.

Lad kagen køle, find en god kop kaffe eller the frem og nyd kagen et dejligt sted, velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s