Snaskede sommersnegle

Lysten til snegle meldte sig igen, men jeg følte, at den klassiske med kanel og remonce var lidt for efterårs-agtig til det dejlige, lune sommervejr vi har gang i for tiden.

Derfor hoppede jeg et smut i grøntsagsafdelingen. Jeg fandt nogle ferskner og tænkte, at det da kunne være en måde, at pifte de klassiske snegle op. Specielt hvis man samtidig fyldte dem med vaniljecreme, remonce og chokoladeknapper. Jeps, alt det gode og frække. Præcis som det helst skal være når man skal i det søde køkken. Lækre, bløde, svamepede og snaskede snegle, det er, hvad det her er. Mums, siger jeg bare.

Her får i opskriften.

ca. 16-20 styks alt efter størrelse

Ingredienser:

Dej:

10g gær

1 dl bageklar surdej (eller 25g gær og ingen surdej)

80g smør

2,5 dl mælk (jeg brugte bare minimælk)

1 æg

ca. 500g mel

3 spsk sukker

2 tsk kardemomme

1 nip salt

Creme:

3,7 dl minimælk

0,3 dl fløde

3 spsk sukker

1 vaniljestang

3 æggeblommer

2 spsk maizena

(tip: du kan også bare bruge 4dl mælk i stedet for de 0,3 dl fløde)

Remonce:

1o0g blødt smør

100g brun farin

70g marcipan

2-3 modne ferskner, skrællet, skåret i tern og med lidt af væden hældt fra

50-60g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Dej:

Varm først smør og mælk i en gryde til smøret er smeltet og afkøl derefter til fingervarm. Hæld så over i en skål og udrør gæren deri. Hæld surdejen i og rør til det er ensartet(hvis altså du bruger surdej). Rør så ægget i og tilsæt dernæst sukker, kardemomme og salt. Til sidst hældes melet i lidt efter lidt til at dejen lige akkurart slipper siderne på skålen i røremaskinen eller til at den lige akkurart slipper dine fingre, hvis du blot bruger armmullerne til at ælte. Giv den så en god omgang æltning, gerne en ti minutters tid og sæt til at hæve tildækket på køkkenbordet i en 6-7 timers tid eller natten over i køleskabet. (hvis du kun bruger gær kan de nøjes med en times tid på køkkenbordet.)

Vaniljecreme:

Det næste du skal i gang med er cremen da den skal nå at køle af inden den skal bruges.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og put både korn og stang i en gryde sammen med mælk og fløde og opvarm så til lige under kogepunktet. Samtidig eller lige før pisker du æggeblommer sammen med sukker og maizena i en skål. Derefter hældes den varme mælk over i skålen stille og rolig hele tiden under omrøring/piskning. Når al mælken er i skålen hældes det tilbage i gryden og varmes igen under konstant omrøring. Cremen vil så begynde at stivne, når den har nået den rette konsistens tager du den af varmen, hælder på en skål og lægger så husholdningsfilm over cremen, helt tæt til overfladen så der ikke dannes kondens.

Sæt den derefter på køl. (den kan også sagtens tåle at stå natten over hvis det ønskes)

Remonce:

Riv marcipanen, sørg for at smøret er blødt og bland alle ingredienser med en ske eller et piskeris til en ensartet masse. Lad det endelig bare stå ude til du har rullet dejen.

Samling:

Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord. Rul den til en rektangel og fordel så remoncen ud på hele firkanten i et jævnt lag. Så tager du vaniljecremen og fordeler også den, men undgå at komme helt ud til kanten på den langside, der er længst væk fra dig. Drys tilsidst ferskenstykkerne og chokoladen jævnt over det hele. Rul så dejen stramt på den lange led og skær forsigtigt snegle af ca. 2 centimeters bredde med en god, skarp brødkniv så du ikke får mast dem og ender med al fyldet på bordet i stedet. 

Jeg lægger mine snegle i en bradepande med bagepapir så man undgår tøre, kedelige kanter. Hvis du også vil gøre dette så læg dem blot med “snippen/enden” af sneglen foldet ind under sig selv og lidt mellemrum mellem hver snegl.

Lad dem så efterhæve i 30-45 minutter hvorefter de pensles og bages ved 180 grader miderst i ovnen på varmluft i ca. 20 minutters tid eller til de er flotte og gyldne.

Lad dem køle af før de nydes med en klat glasur. De holder sig dejligt friske og bløde i flere dage efter, men hvis du ved, at du ikke når igennem en hel portion (hvilket du nok skal nå, for de er skønne) så er de super nemme lige at smække i fryseren og tø op til en dag, hvor du lige har brug for en dejlig, snasket snegl. ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s