Tærte med mazarin, kirsebærcurd og brændt marengs

ca. 8 pers (springform på ø20)

Ingredienser:

Mørdej:

115g mel

65g koldt smør

35g sukker

1 æggeblomme

et nip salt

evt. et skvæt vand hvis blommen er lille. (gem hviden til marengs)

Mazarinbund:

50g revet marcipan

25g sukker

1 æggeblomme (gem hviden til marengsen)

37g smør

Kirsebærcurd:

200g blåbær (udstenede)

saft og skal fra 1 citron

45g sukker

1 æg

25g smør

1/2 vaniljestang og korn derfra

1/2-1 blad husblas

Marengs:

60g æggehvide (ca. to hvider)

100g sukker

1 spsk vaniljesukker

25g glukose

0,35dl vand

en lille smule citronsaft

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190grader varmluft.

mørdej:

Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform (min var ø20)

Mazarinbund:

Bland alle ingredienser til en samlet masse og hæld det på tærtebunden og bag den i ca. 10-15 minutter til mørdejen er flot og gylden.

Kirsebærcurd:

Læg husblas i blød i koldt vand. Skær de udstenede kirsebær i halve eller kvarte. Giv så kirsebær, citron og vanilje et opkog af ca. 5-10 minutters tid så meget af saften fra kirsebærerne kommer ud og si så saften fra (gem bærstykkerne). I en skål pisker du æg og sukker luftigt. Nu hælder du den varme saft over æggesnapsen mens du pisker. Hæld så det hele tilbage i gryden ved middel varme og bliv ved med at piske til det tykner. Tilsæt så smøret under piskning. Når det har fået den rette konsistens slukker du for blusset og opløser den udblødte husblas i curden og kommer bærene tilbage i. Hæld så på en kold skål og lad det stå til tærten er færdig.

Når tærten er færdigbagt lader du den lige køle en lille smule af og derefter fordeler du blåbærcurden ovenpå mazarinbunden. Sæt den på køl i en 3-4 timers tid.

Marengs:

Pisk æggehviden helt stiv mens du varmer de øvrige ingredienser til ca. 115grader i en gryde. Mens hviden stadig piskes og når den er blevet godt luftig hælder du så sukkermassen i en tynd stråle ned i marengsen mens der piskes (det her er klart lettest på røremaskine) Lad marengsen piskes til den er afkølet – det kan godt tage op mod 10-15 minutter på middelhastighed.

Når kagen er helt afkølet kommer du godt med marengs på curden og brænder den med en gasbrænder til den er flot og gylden i toppen.

Så er kagen ellers klar til at nydes. Håber i vil tage godt i mod den! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s