Cheesecake med kirsebær på browniebund

Jeg er stor fan af brownies, kirsebærsauce og cheesecake. Det er altså bare tre virkelig dejlige ting. Tre ting, der sammen kan gå op i en højere enhed. Det gør de, hvis du altså spørger mig, i denne her dejlige (til den tunge side) kage.

Så elsker du både en dejlig, tung brownie og cheesecake lige så meget som jeg, så er opskriften her til dig og jeg kan love dig for, at den vil være ventetiden værd!

Springform ø18 (6-8 personer)

Ingredienser:

Browniebund:

65g chokolade, mørk

75g smør

1 æg

40g mel

80g sukker

1 nip salt

50g hakket chokolade efter ønske

Fyld:

400g cream cheese

60g flormelis

100g skyr

2 æg

1 vaniljestang

saften fra 1/2 citron

Topping:

200g kirsebærsauce

2 blade husblas

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170grader traditionel ovn.

Hak de 65g chokolade, smelt smøret i en gryde, tag det af varmen og hæld chokoladen deri så det smelter. Pisk æg og sukker luftigt, kom de resterende ingredienser i og pisk det til en ensartet dej. Tilsæt så chokolade/smør blandingen af et par omgange og vend det forsigtigt i.

Hæld den hakkede chokolade chokolade i og vend det i dejen. Hæld den på en springform.

Fyld:

Pisk først æg og sukker og tilsæt så de andre ingredienser mens du pisker videre. Når fyldet har fået en cremet, lind og ensartet konsistens hælder du det forsigtigt på browniedejen og bager så kagen i ca. 50 minutters tid. Kagen er færdig når fyldet har en budding-agtigt konsistens. (tjek dette ved at banke let på siden af springformen – bævrer den en smule er den der.) Sluk så ovnen og lad kagen stå og køle af med ovn-lågen åben.

Topping:

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutters tid. Varm så kirsebærsaucen op og smelt den udblødte husblas deri. Når den er smeltet hælder du saucen på kagen mens dens stadig er varm og lader det køle ned sammen.

Når kagen er blevet køligere sættes den på køl natten over eller i minimum 4-6 timer. (Ja, denne kage kræver tålmodighed)

Efter den laaaaange køletid kan du endelig sætte gaflen i kagen og nyde den i fulde drag, men pas på, det er sådan en kage der er væk, før du har noget at se dig om!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s