Svampet banankage

Der er altså bare sådan nogle kageklassikere. De kager, du aldrig går galt i byen med. Jeg synes banankagen er en af dem og derfor kræver det selvfølgelig også, at der ligger sådan en opskrift på min lille blog. Værsgo og hop i køkkenet. Du vil ikke komme til at fortryde at du gav dig i kast med denne lækre, svampede, chokoladespækkede banankage der er alt, hvad en kage-klassiker skal være. Og så er den ovenikøbet skide nem at bikse sammen. Bliver det bedre? Jeg tror det ikke!

Ingredienser:

4 modne bananer

1,5 tsk vaniljesukker

160g brun farin

150g mel

1 tsk bagepulver

4 æg

100g marcipan

100g blødt smør

175g hakket chokolade i kagen

50g hakket chokolade (til toppen)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Vend så forsigtigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Smelt smøret og vend det i dejen. Mos så bananerne, riv marcipanen og bland det sammen og vend dem forsigtigt i kagen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen.

Bag kagen i 30-40 minutter indtil dejen slipper en nål når du prikker i den.

Når du har taget kagen ud af ovnen fordeler du de sidste 50g hakket chokolade ud over kagen, venter et minut eller to til det er smeltet og fordeler det så med en ske.

Lad kagen køle af og chokoladen størkne og så er den ellers klar til at sætte tænderne i. Velbekomme! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s