Drømmekage med abrikos

Ingredienser:

3 æg

175g sukker

50g revet marcipan (kan udelades)

2 dl mælk

60g smør

250g mel

2,5 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

200-300g abrikos (kan udelades)

Top:

125g smør

225g brun farin

100g kokos

25g havregryn (kan erstattes af 25g kokosmel)

0,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200grader varmluft. Skær abrikoserne ud i små tern efter ønske. Pisk så æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland de tørre ingredienser i en skål. Smelt smøret i en gryde sammen med mælken og lad det køle lidt af. Vend så forsigtigt skiftevis de tørre ingredienser og mælke/smør blandingen i æggesnapsen. Vend til sidste den revede marcipan i dejen. Hæld den på en beklædt form og fordel abrikosstykkerne på toppen.

Bag så kagen i 25-30 minutters tid eller til den er lige en smule underbagt. I mens den er i ovnen blander du alle ingredienser til toppingen i en gryde og varmer det op til en samlet masse. Når kagen har bagt tager du den ud, hælder toppingen på og bager den i yderligere 5-10 minutter til toppingen har fået en smule farve.

Herefter kan kagen nydes afkølet. Den er dejlig præcis som den er til eftermiddags- eller aftenkaffen! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s