Bananlagkage med chokolademousse

Forleden lavede jeg en fødselsdagskage til en veninde. Hendes absolutte yndlingskage er banankage med chokoladestykker og derfor blev fødselsdags-versionen af det denne her kage. Den blev altså bare helt ekstremt lækker. Sådan en dejlig svampet banankage med chokoladestykker samlet med en blød, cremet og lækker mørk chokolademousse. Namme namme siger jeg bare – kagen røg hurtigt!

Det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg smækker sådan en banan-sag sammen, det er helt sikkert.

Ingredienser:

4 modne bananer

1,5 tsk vaniljesukker

175g sukker

150g mel

1 tsk bagepulver

4 æg

125g blødt smør

130g hakket chokolade efter ønske

Mousse:

300g god, mørk chokolade (gerne minimum 60%)

2 spsk sukker

3,5 dl fløde

4 æggeblommer

3 blade husblas

Fremgangsmåde:

Kage:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Vend så forsigtigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Smelt smøret og vend det i dejen. Mos så bananerne og vend dem forsigtigt i kagen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen.

Bag kagen i 30-40 minutter indtil dejen slipper en nål når du prikker i den.

Lad kagen køle fuldstændig af og flæk den så i to – så har du nemlig to lækre lagkagebunde.

Mousse:

Læg husblas i blød i koldt vand. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk så æg og sukker luftigt og hæld stille og roligt det smeltede chokolade i æggemassen. Herefter varmer du 2 dl af fløden op til lige under kogepunktet og smelter husblassen heri. Så hældes den varme fløde over i chokolademassen og herefter rører du forsigtigt i den til den er blevet en flot, glat og ensartet masse. (Har du problemer med, at der er klumper i eller den skiller, så giv den en tur med stavblenderen – så samler den sig og bliver flot og lækker.) Lad massen køle af. Når den er afkølet pisker du det resterende fløde til en stiv skum og vender det forsigtigt og lidt af gangen i chokolademassen.

Samling:

Tag så en kagering (eller ringen fra springformen) læg kageplast eller bagepapir rundt i kanten af ringen og sæt den oven på det fad, du ønsker at servere kagen på. Læg så den første bund i ringen, hæld halvdelen af moussen på og glat den i overfladen. Læg så den anden del af bunden på og hæld resten af moussen på toppen. Glat moussen og sæt så kagen på køl i minimum 6 timer, gerne natten over.

Når den har stået på køl pynter du den lige præcis sådan, som du synes og har lyst til.

Velbekomme. ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s