Syrlig rabarberkompot

Rabarbersæsonen er skudt godt og i gang og derfor er det bare at lave så meget med dem som overhovedet muligt, hvis du spørger mig. Deres dejlige syrlighed og smag er bare så lækkert til så mange ting og da det er så sæsonbestemt en grøntsag (ja – lille fun fact, så er det faktisk ikke en frugt) så er det da bare om at udnytte den fuldt ud inden den forsvinder igen.

Ingredienser:

350g rabarber

3 spsk sukker

1/2 vaniljestang

2 spsk vand

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stangen i en gryde sammen med de resterende ingredienser. Kog det hele i ca. 10 minutters tid til rabarberne er møre eller til de har fået den konsistens du bedst kan lide. Kom kompotten på skoldede glas og nyd den afkølet på grød, brød til is, i kager eller hvad du nu ellers kan finde på. Den smager godt på det hele!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s