Klassisk jordbærtærte

Min mor havde fødselsdag i sidste uge og det skulle selvfølgelig fejres med en kage til desserten. Min mor (og for øvrigt også resten af familien) æææælsker en klassisk jordbærtærte og derfor gav det da næsten sig selv, at det var sådan en der skulle på bordet til dessert. Derfor får i nu min opskrift på den skønne, lækre og sommer-agtige klassiker jordbærtærten er.

Ingredienser:

Mørdej:

115g mel

65g koldt smør

35g sukker

1 æggeblomme

et nip salt

evt. et skvæt vand hvis blommen er lille.

Mazerinbund:

100g marcipan

1 æg

80g blødt smør

60g sukker

2 spsk mel

Vaniljecreme:

3,7 dl minimælk

0,3 dl fløde

3-4 spsk sukker

1 vaniljestang

3 æggeblommer

2 spsk maizena

Andet:

50g chokolade

350-400g jordbær

1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform (min var ø20)

Mens mørdejen hviler tænder du ovnen på 190grader varmluft og går derefter i gang med vaniljecremen. (Den kan du også lave dagen før.)

Vaniljecreme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og put både korn og stang i en gryde sammen med mælk og fløde og opvarm så til lige under kogepunktet. Samtidig eller lige før pisker du æggeblommer sammen med sukker og maizena i en skål. Derefter hældes den varme mælk over i skålen stille og rolig hele tiden under omrøring/piskning. Når al mælken er i skålen hældes det tilbage i gryden og varmes igen under konstant omrøring. Cremen vil så begynde at stivne, når den har nået den rette konsistens(den må gerne være godt tyk) tager du den af varmen, hælder på en skål og lægger så husholdningsfilm over cremen, helt tæt til overfladen så der ikke dannes kondens.

Sæt den derefter på køl, den skal være helt afkølet før den kan bruges.

Mazerinmasse:

Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Når mørdejen har hvilet og er rullet og lagt i formen fordeler du mazerinmassen på tærtebunden og bager det så i 15-20 minutter til både bund/kant og mazerinen har fået en flot, gylden farve.

Når du har taget den ud af ovnen hakker du de 50g chokolade og drysser det ud over bunden så det smelter. Herefter kan du fordele det ud over bunden og så lader du ellers bunden køle helt af. Sæt den evt. i køleskab.

Samling:

Når creme og bund er helt afkølet, tager du cremen og pisker den god og lind med en elpisker. Derefter pisker du fløden til en stiv skum og vender creme og flødeskum sammen. Tag cremen lidt af gangen og smag til hvornår du synes balancen mellem vaniljecreme og flødeskum er bedst. Det er smag og behag.

Tilsidst skærer du jordbærene i den form, du godt kunne tænke dig og pynter kagen som du synes, den ser flottest ud og voilá! Så har du din egen hjemmebagte jordbærtærte, der overhæler bagerens i en meget hurtig spurt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s