Sommerlig cheesecake med smag af koldskål

Denne her blev resultatet af lysten til både koldskål og cheesecake. Jeg tænkte på, om man ikke på en eller anden måde, kunne forene de to i en kage. Her er mit bud på det. Cream cheese fyldet har er fyldt med dejlig vanilje og citron hvilket giver en dejlig, frisk koldskåls-vibe. Bunden er selvfølgelig af lækre kammerjunkere og så er den toppet med et friskt lag hindbærcreme til lige at toppe den af med. Personligt er jeg selv yderst tilfreds med, hvordan den endte – prøv opskriften og se, om du også får associationer til at sidde med en dejlig skål koldskål mens du dykker ned i kagen.

Ingredienser:

Bund:

300g kammerjunkere

110g smør, smeltet

Fyld:

400g cream cheese

2 æg

100g creme fraiche

75g flormelis

1 vaniljestang

saft og skal fra 1-2 citroner

Top:

2dl fløde

150g hindbær

50g sukker

2 blade husblas

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170grader, traditionel ovn.

Knus/blend kammerjunkerne og smelt smøret. Rør det sammen og fordel det så i en springform. Få det gerne fordelt lidt op af siderne. Du kan evt. fordele det med bunden af et glas.

Bag bunden i 5-10 minutters tid.

Fyld:

Pisk æg og sukker sammen. Bland derefter de resterende ingredienser i og pisk det til en cremet, ensartet masse. Hæld det derefter på den forbagte bund og bag kagen i yderligere 40-45 minutter. Fyldet skal gerne have konsistens som en budding når du banker på siden af formen. Sluk ovnen og lad kagen køle af med ovnlågen åben.

Top:

Giv hindbær og sukker et opkog og si kernerne fra. Lad det så køle helt af.

Pisk så fløden til en stiv skum, opblød husblassen og smelt det så i en lille smule af hindbærcoulisen og lad det lige køle kort men ikke så længe, at det begynder at stivne. Vend en lille smule flødeskum forsigtigt i bærrene. Når det er blevet ensartet kan du så vende resten af flødeskummen i, men vær forsigtig, ellers skiller moussen. Hæld det på kagen og sæt den på køl igen.

Når moussen har sat sig kan du så pynte den som du lyster. Jeg smeltede blot lidt chokolade, kom det i en sprøjtepose og kom det på sammen med nogle små, søde sukkerhjerter.

Håber i vil tage godt i mod den! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s