Rabarbertærte med kardemomme-crumble

Så er det lige så stille ved at være rabarber tid igen. Og NØJ hvor har jeg bare glædet mig til de første danske rabarbere. Der er altså bare ikke noget bedre og mere forårsagtigt end rabarber-bagerier og kompotter, safter og så videre.

Så da jeg endelig stødte på de første rarbarbere på hylderne forleden måtte jeg straks hoppe i køkkenet. Og det her blev det ekstremt lækre resultat – så hvis du elsker rabarberne ligeså meget som jeg, vil jeg forslå at følge trot og bage denne helt igennem fantastiske, syrlige, sprøde, nemme og forårs-agtige tærte. Du vil ikke fortryde det, det lover jeg. På lillefinger ære!

Ingredienser:

Mørdej:

115g mel

65g koldt smør

35g sukker

1 æggeblomme

et nip salt

Et par dråber vand

Fyld:

350g rabarber

1,5 spsk mel

1/2 tsk kanel

1 spsk sukker

2 tsk vanijesukker

1/2 citron (saft og skal)

Crumble:

35g havregryn

40g mel

55g sukker

1/2 tsk kardemomme

60g smør

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180g varmluft.

Mørdej:

Bland mel, sukker og salt, skær så smør i små tern og rør med en elpisker eller hænderne til det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med blommen og evt lidt vand hvis den ikke vil samles ordenligt. (kommer an på æggets størrelse) Sæt dejen på køl i 30-60 minutter.

Tag den så ud, rul den mellem 2 stykker bagepapir, put den i formen og stil den på køl mens du laver fyld og crumble.

Fyld:

Bland alle ingredienser sammen i en skål og hæld over tærtebunden. Bag bunden med fyldet i ca. 15 minutter.

I mens laver du crumblen.

Crumble:

Alle ingredienserne blandes sammen til en samlet masse (jeg plejer at gøre det med hænderne). Når tærten har bagt det første kvarters tid tager du den ud af ovnen og smuldrer crumblen udover så det er fordelt pænt og jævnt ud over tærten. Sæt den så tilbage i ovnen og bag den i yderligere 15-20 minutter til crumblen er flot og gylden i farven.

Lad kagen sætte sig i 10 minutters tid før der tages hul på den hvis den skal nydes varm. Kagen er fantastisk både varm og kold med eks. en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Velbekomme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s