Nem og lækker æblekompot

En lækker omgang æblekompot med lidt kanel og vanilje, det kan altså bare et eller andet. Det smager fantastisk både for sig selv, på grød, i kager, til lidt vaniljeis, som gammeldagsæblekage, på brød og jeg ved ikke hvad. Og det bedste er, at det faktisk er ekstremt let at lave. Det tager ingen tid og tilgengæld bliver hele køkkenet fyldt med en dejlig duft af æble og krydderier. Bliver det meget bedre? Det tror jeg ikke!

Så hvis du også synes, at du godt kunne bruge lidt æblekompot til at pifte den kedelige morgen-havregrød op, eller kagen eller vanilje isen eller hvad du nu ellers lige sidder og får lyst til, så får du en opskrift her. Velbekomme! 🙂

Ingredienser:

2 store æbler (eller tre små)

1 spsk sukker

1/2 vaniljestang

Saften fra 1/2 citron

1 tsk kanel

0,5 dl vand

Fremgangsmåde:

Skær æblerne i tern alt efter ønske. Mine er ca. 1×1 cm. Men alt efter om du godt kan lidt din æblekompot med lidt stykker æble i eller ej kan du skrue lidt op og ned for størrelsen af æblerne, jeg kan personligt godt lide, at der stadig er nogle reele æblestykker at finde i min kompot.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i en gryde sammen med alle de resterende ingredienser. Lad det så koge ind og mørt til det har netop den ønskede konsistens. (Hvis du gerne vil have den uden “klumper”/stykker af æble kan du blende den til sidst) Det tager gerne omkring en halv times tid og så er kompotten færdig og klar til at komme på skoldede glas.

Når den er afkølet opbevares det derefter i køleskabet – hvis altså det ikke er spist og væk inden det når så langt! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s