Min bedste gulerodskage

Ingredienser til 10-12 pers:

4 æg

200g brun farin

vaniljesukker

200g mel

1 spsk kanel

1/2 tsk kardemomme

1,5 tsk nelikker

saften fra 1/2 appelsin

2 tsk bagepulver

1,5 dl olie

250g gulerødder

100g squash eller æble

et nip salt

Creamcheese frosting:

300g flødeost

150g flormelis

75g blødt smør

citronsaft efter ønske

1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Pisk æg, farin og vaniljesukker med elpisker og tilsæt så olien. Bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i dejen. Riv gulerødder og squash (jeg kan godt lide dem groft revet så kagen får lidt bid) og kom dem i dejen sammen med appelsinsaften.

Bag kagen ved 180grader varmluft i ca. 20-25 minutter (tjek med en nål – når der ikke længere kommer dej med på nålen er den færdig).

Lad kagen køle helt af og flæk den i to bunde.

Topping:

Pisk alle ingredienser sammen og smag til med vanilje og citron.

Fordel så cremen på den ene bund, læg den anden på og fordel resten af cremen oven på. Pynt med citronskal, appelsinskal eller nogle lange strimler af gulerødder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s