Snegle med hindbær og creme

Sådan nogle snaskede snegle, de kan altså bare et eller andet. De er hyggelige at spise fordi man langsom kan rulle sig ind til det bedste af det bedste. Det mest snaskede af snaskede, midten – der hvor guldet sidder. (Undskyld hvis der kommer gang i mundvandet nu.)

Jeg havde lyst til at lave en forårs-snegl og det her blev resultatet. Massere af snask. Remonce. Vaniljecreme. Hindbær og den dejligste, bløde og lækre dej.

Her får i opskriften.

ca. 16-20 styks alt efter størrelse

Ingredienser:

Dej:

10g gær

1 dl bageklar surdej

80g smør

2,5 dl mælk (jeg brugte bare minimælk)

1 æg

ca. 500g mel

3 spsk sukker

2 tsk kardemomme

1 nip salt

Creme:

3,7 dl minimælk

0,3 dl fløde

3 spsk sukker

1 vaniljestang

3 æggeblommer

2 spsk maizena

(tip: du kan også bare bruge 4dl mælk i stedet for de 0,3 dl fløde)

Remonce:

180g blødt smør

180g brun farin

70g marcipan

100g hindbær (jeg brugte bare frosne)

Fremgangsmåde:

Dej:

Varm først smør og mælk i en gryde til smøret er smeltet og afkøl derefter til fingervarm. Hæld så over i en skål og udrør gæren deri. Hæld surdejen i og rør til det er ensartet. Rør så ægget i og tilsæt dernæst sukker, kardemomme og salt. Til sidst hældes melet i lidt efter lidt til at dejen lige akkurart slipper siderne på skålen i røremaskinen eller til at den lige akkurart slipper dine fingre, hvis du blot bruger armmullerne til at ælte. Giv den så en god omgang æltning, gerne en ti minutters tid og sæt til at hæve tildækket på køkkenbordet i en 6-7 timers tid eller natten over i køleskabet.

Vaniljecreme:

Det næste du skal i gang med er cremen da den skal nå at køle af inden den skal bruges.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og put både korn og stang i en gryde sammen med mælk og fløde og opvarm så til lige under kogepunktet. Samtidig eller lige før pisker du æggeblommer sammen med sukker og maizena i en skål. Derefter hældes den varme mælk over i skålen stille og rolig hele tiden under omrøring/piskning. Når al mælken er i skålen hældes det tilbage i gryden og varmes igen under konstant omrøring. Cremen vil så begynde at stivne, når den har nået den rette konsistens tager du den af varmen, hælder på en skål og lægger så husholdningsfilm over cremen, helt tæt til overfladen så der ikke dannes kondens.

Sæt den derefter på køl. (den kan også sagtens tåle at stå natten over hvis det ønskes)

Remonce:

Riv marcipanen, sørg for at smøret er blødt og bland alle ingredienser med en ske eller et piskeris til en ensartet masse. Lad det endelig bare stå ude til du har rullet dejen.

Samling:

Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord. Rul den til en rektangel og fordel så remoncen ud på hele firkanten i et jævnt lag. Så tager du vaniljecremen og fordeler også den, men undgå at komme helt ud til kanten på den langside, der er længst væk fra dig. Rul så dejen stramt på den lange led og skær forsigtigt snegle af ca. 2 centimeters bredde med en god, skarp brødkniv så du ikke får mast dem og ender med al fyldet på bordet i stedet. 

Jeg lægger mine snegle i en bradepande med bagepapir så man undgår tøre, kedelige kanter. Hvis du også vil gøre dette så læg dem blot med “snippen/enden” af sneglen foldet ind under sig selv og lidt mellemrum mellem hver snegl.

Lad dem så efterhæve i 30-45 minutter hvorefter de pensles og bages ved 180 grader miderst i ovnen på varmluft i ca. 20 minutters tid eller til de er flotte og gyldne.

Køl dem af inden de pyntes med klassisk glasur og serveres. Herhjemme hos os synes vi de smager helt fantastisk og har en dejlig forårstemning. Og så er de super fryseegnede, men holder sig faktisk også super lækre og friske i flere dage efter! ❤


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s