Lemon meringue pie med et twist

Der er forår i luften og solen skinner. Derfor bliver kage-inspirationen også derefter. Tankerne faldt på sådan en fætter her. Jeg elsker den solgule, forårs-sommerlækre klassiker som jeg synes en lemon meringue er. Men jeg havde lyst til at pifte den lidt op og her er mit bud på en “oppiftning” af sådan en sag så. Den er fyldt med forårstemning, sol og glade dage, hvis du spørger mig! (Og måske endda også et lækkert bud på en påskekage? – det tænker jeg i hvert fald at den sagtens kan gå som med den flotte gule lemoncurd!)

ca. 6-8 pers (tærteform med ø20 ca.)

Mørdej:

115g mel

65g koldt smør

35g sukker

1 æggeblomme

et nip salt

evt. et skvæt vand hvis blommen er lille. (gem hviden til marengs)

60g hakket hvid chokolade (til at smelte over den varme bund)

Lemoncurd:

saft fra 3 citroner

150g sukker

3 æg

70g smør

Italiensk marengs:

60g æggehvide (ca. en til to hvider)

100g sukker

1 spsk vaniljesukker

25g glukose

0,35dl vand

3 tsk lakridspulver

Fremgangsmåde:

Lemon curd:

Hæld saft, sukker og æg i en gryde og rør med et piskeris på middel varme, det må ikke koge. Når det lige så stille begynder at tykne, tilsætter du smør og citronskal og pisker godt i massen. Fortsæt med at piske til curden er tyknet godt og har fået en god, cremet konsistens, ligesom vaniljecreme. Lad den køle af, gerne i 3-4 timer før brug.

Mørdej:

Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform (min var ø20). Prik derefter bunden med en gaffel.

Bag tærtebunden i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10-12 minutter (eller til den har fået en flot, gylden farve). Lige så snart bunden er taget ud hælder du det finthakkede hvide chokolade over bunden og lader det smelte. Så smører du det jævt ud med en ske og lader ellers bund og chokolade køle helt af.

Når den er helt afkølet hælder du curden på og sætter den på køl til marengsen er lavet og klar.

Marengs:

Pisk æggehviden helt stiv mens du varmer de øvrige ingredienser til ca. 115grader i en gryde. Mens hviden stadig piskes og når den er blevet godt luftig hælder du så sukkermassen i en tynd stråle ned i marengsen mens der piskes (det her er klart lettest på røremaskine) Lad marengsen piskes til den er afkølet – det kan godt tage op mod 10-15 minutter på middelhastighed. Når den er blevet god, kold og stiv er den klar til brug. Fordel marengs’en med en ske eller med sprøjtepose og tyl alt efter ønsket udseende. Brænd til sidst toppen flot og gylden med en gasbrænder.

Voilá! Så har du et styks mega-lækker top-tunet lemon meringue pie klar til smovsning. Det er altså bare et super lækkert lille twist med den hvide chokolade og lakridsen, hvis du spørger mig! Selvom den helt klassiske bare med vaniljemarengs og uden chokolade heller ikke er helt dum.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s