Bagt tiramisu cheesecake

Mmm, der er intet som en god tiramisu, det er virkelig en klassiker. Der er heller ikke noget som en lækker cheesecake. Endnu en klassiker. Jeg har derfor længe gået med ideen om, at kombinere de to og her er resultatet!

til en ø20 springform:

Ingredienser:

Bund:

300g kiks

100g smør

Fyld:

500g mascarpone

3 æg

75g sukker

1 spsk vaniljesukker

1,5 dl stærk kaffe

0,5dl amaretto

8-10 ladyfingers

Top:

2 dl creme fraiche

20g flormelis

1 spsk vaniljesukker

2 dl fløde

1 blad husblas

0,5 dl stærk kaffe

1,5 tsk amaretto

kakao til toppen

Fremgangsmåde:

Bund:

Smelt smør og knus kiksene i en pose med en kagerulle til det er helt fint smuldr. Bland så med det smeltede smør og fordel i en springform beklædt med bagepapir – få det gerne op af siderne. Bag så bunden i 5-10 minutters tid ved 160grader varmluft.

Fyld:

Pisk æg og sukker luftigt og lyst. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk videre til det har fået ind lind og cremet konsistens.

Bland kaffe og amaretto i en skål og dyb lady fingers’ne deri – døb dem gerne lidt længere tid så væden trækker godt ind i dem, den skal jo bages og kan derfor godt tåle mere våde en en almindelig tiramisu. Fordel så halvdelen af ostemassen på den bagte bund, fordel ladyfingers’ne ovenpå og top dem med det sidste af ostemassen. Bag så kagen i ca. 35-40 minutter på samme indstillinger som før. Sluk ovnen, åben lågen og lad gerne kagen køle af sammen med ovnen i en times tid til halvanden.

Lad kagen køle helt af.

Topping:

Sæt husblassen i blød. Pisk så fløden til en stiv skum. Pisk creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og amaretto til en ensartet masse. Lav kaffen og smelt husblassen deri og lad den køle lidt af. Vend nu flødeskummen i creme fraiche massen sammen med kaffen. Når cremen er blevet ensartet i konsistensen hælder du det på den afkølede kage og stiller den på køl i minimum 3 timer, gerne natten over.

Efter den lange afkøling kan kagen nydes i fulde drag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s