Lemoncurd

Vi fortsætter med curd-opskrifterne. Det smager altså bare så lækkert og kan bare bruges til så mange dejlige ting, at det bare er smækker-lækkert at have en omgang af i køkkenet. Dennegang bliver det den helt klassiske lemoncurd som er i høj kurs til ex. den britiske afternoon tea tradition. Velbekomme og nyd den lige præcis som du bedst kan lide det!

Ingredienser:

saft fra 4 citroner (skallen fra 2)

150g sukker

3 æg

70g smør

Fremgangsmåde:

Hæld saft, sukker og æg i en gryde og rør med et piskeris på middel varme, det må ikke koge. Når det lige så stille begynder at tykne, tilsætter du smør og citronskal og pisker godt i massen. Fortsæt med at piske til curden er tyknet godt og har fået en god, cremet konsistens, ligesom vaniljecreme.

Sigt så curden og hæld den på skoldede glas og lad den køle af. Efterfølgende opbevares den på køl i op til 3 ugers tid. Og så kan du ellers nyde den dejlige, syrlige curd i kager, på bagværk, grød, pandekager, med en ske eller hvad du nu ellers lige kan finde på!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s