Min bedste surdejspizza

Jeg elsker pizza, nok ligeså meget som de fleste andre gør. Det kan altså bare noget. Men den skal være ordenlig, rigtig italiensk med tynd bund, gode, store luftbobler og det rigtige fyld. Jeg har eksperimenteret meget med at finde den perfekte pizzabund og må altså indrømme at den bare bliver bedst på surdej. Og nu synes jeg endelig at jeg har nået et resultat jeg er så yderst tilfreds med, at i også skal have muligheden for at lave den! Her kommer opskriften 🙂

Ingredienser:

ca. 4 pizzaer

375g vand

225g durum mel

275g hvedemel

16g salt

100g aktiv surdej

Fremgangsmåde:

Husk at fodre din surdej en 6-8 timers tid før, du vil sætte dejen over.

Bland mel og vand til en grødlignende konsistens og lad det stå overdækket en times tid. Bland så surdejen i og lad det stå yderligere 20 minutter. I denne tid får du opbygget en masse dejlige glutentråde i dejen. Ælt så dejen på røremaskine eller med de gode armmuller i ca. 8 minutters tid på middel hastighed. Tilsæt så saltet og ælt i yderligere 30 sekunder på fuld drøn.

Hæld så dejen i en oliesmurt skål og fold dejen ind over sig selv. Lad så dejen stå på køkkenbordet i halvanden times tid hvor du folder den ca. hver halve time. (Det er lettest at gøre med våde hænder, så hænger dejen ikke fast) Efter halvanden time “spænder” du så dejen op ved at lægge den på et meldrysset bord og trække dejen indtil midten hele vejen rundt så den danner en kugle. Læg dejen tilbage i skålen med lukningen nedad og lad den stå en halv time mere. Herefter sættes dejen så på køl i minimum 12 timer.

3 timers tid inden du skal bage pizzaerne tager du dejen ud fra køleskabet og efter en halv times deler du den i det antal pizzaer, du vil lave. På et meldrysset bord spænder du så dejen op igen til en bold ligesom dagen før. Herefter lægges de med lukningen nedad på en meldrysset plade og lader den stå overdækket ude i yderligere 2,5 time.

Når dejene skal formes lægger du dem ud på et meldrysset bord og starter med at trykke/strække dejen ud med fingerspidserne så den bliver så stor som den kan på den måde. Sådan bevarer du nemlig de lækre luftbobler i dejen. Herefter tager du den op mellem knoerne og lader dejen hænge mens du bevæger den forsigtigt rundt så vægten i dejen er med til at forme den. Vær forsigtig så den ikke går i stykker. Og lad endelig være med, at rulle den ud med en kagerulle selvom det kan virke lettere – så ødelægger du så meget af luften i dejen og det er altså synd, hvis du spørger mig!

Minimum en time før afbagning tænder du ovnen på max og lader en bageplade eller pizzasten varme med op midt i ovnen.

Når den er formet lægger du den over på et stykke let meldrysset bagepapir og strækker forsigtigt i den så den får den rigtige form.

Og så kan du ellers bare fylde pizzaen med lige præcis dét, du har allermest lyst til. En af mine helt klare favoritter er tomat, frisk mozzarella revet i stykker, chorizo og løg der lige inden er stegt med balsamico eddike og lidt olie på panden. Mums, siger jeg altså bare!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s