Klassisk chokoladekage med kokos/kaffeglasur

En god, klassisk kakao/chokoladekage går man aldrig helt galt i byen med og der er nu ikke meget der klæder sådan en krabat som en glasur med kokos og milde toner af kaffe. De to ting går altså bare super fint hånd i hånd, i hvert fald hvis du spørger mig. Egentlig er denne kage nok lidt henad den klassiske “du-ved-nok-kage”, men i en lidt “moderne” version – jeg ved det ikke, noget i den stil. Men en ting er sikkert, den er dejlig og nem at lave og en god klassiker.

10-12 pers

Ingredienser:

Kage:

100g smeltet smør

225g brun farin

2 æg

4 spsk kakao

2 tsk bagepulver

200g mel

1 nip salt

2 tsk vaniljesukker

2 dl kærnemælk (eller mælk tilsat lidt citronsaft og som har stået i 10 minutters tid før brug)

100-150g hakket chokolade (jeg bruge 40-50g af både hvid, lys og mørk)

Glasur:

80g smeltet smør

0,4dl stærk kaffe

2 spsk kakao

30g chokolade, hakket

50g kokosmel

125g flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

Pisk brun farin og æg til en lys og luftig æggesnaps. Smelt smøret, lad det køle lidt og vend det så i æggesnapsen. Derefter afmåles de tørre ingredienser og vendes også forsigtigt i æggemassen. Derefter tilsættes kærnemælken/den syrnede mælk og til sidst den hakkede chokolade. Hæld den så på en springform (min er ca. ø18)

Kagen bages i ca. 35-40 minutter. Hold øje med den, alle ovne er forskellige – du kan tjekke om den er færdigbagt ved at prikke i den med en nål eller lignende, når der ikke længere hænger dej fast, så er den færdig.

Lad kagen køle af efter bagningen.

Så er det blevet tid til at lave glasuren. Smelt smøret i en gryde. Når det er helt smeltet tager du gryden af blusset og smelter chokoladen deri. Efterfølgende tilsættes flormelis, kakao og kokos og der røres til den har fået en ensartet konsistens. Tilsidst tilsættes kaffen. Når den er fin og ensartet hældes den over den kolde kage.

Glasuren skal lige have lov at sætte sig inden den kan serveres. Sæt den evt. i køleren, så går det lidt hurtigere – tro mig, kagen skal nok være ventetiden værd!

Held og lykke og god fornøjelse med bagningen. ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s