Blåbærcurd

Ligesom hindbærcurden der allerede ligger på bloggen så er den her blåbærcurd altså bare et super tilbehør til kager, brød, grød, pandekager og jeg ved ikke hvad. Derfor synes jeg da også lige, at i skulle have opskriften på denne lækre curd, det er super nemt at lave så der er ingen undskyldning for ikke at give sig i kast med sådan en omgang.

Ingredienser:

350g blåbær

saft og skal fra 2 citroner

90g sukker

2 æg

50g smør

1 vaniljestang og korn derfra

Giv blåbær, citron og vanilje et opkog og si så saften fra. I en skål pisker du æg og sukker luftigt. Nu hælder du den varme saft over æggesnapsen mens du pisker. Hæld så det hele tilbage i gryden ved middel varme og bliv ved med at piske til det tykner. Tilsæt så smøret under piskning. Når det har fået den rette konsistens slukker du for blusset og hælder den på skoldede glas. Den kan sagtens holde sig 2-3 uger på kølen.

Mums og god fornøjelse, siger jeg bare! 🙂

*Tip hvis du vil bruge den i kage kan du med fordel putte et blad opblødt husblas i mens du stadig har den på blusset.*

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s