Tærte med chokolademazarin, blåbærcurd og brændt marengs

Jeg har i lidt tid gået med ideen om den her tærte og nu skulle det altså være tid til at afprøve, om det passede ligeså godt sammen i virkeligheden som i mit hovedet. Jeg synes bestemt ikke at tærten skuffede mig, tvært i mod synes jeg den blev helt vildt god og derfor skal i da ikke snydes for en opskrift! Så hvis i har lyst til at lege lidt i køkkenet med sådan en lækker sag så kommer min opskrift her. Nyd det!

ca. 8 pers (springform på ø20)

Ingredienser:

Mørdej:

115g mel

65g koldt smør

35g sukker

1 æggeblomme

et nip salt

evt. et skvæt vand hvis blommen er lille. (gem hviden til marengs)

Mazarinbund:

50g revet marcipan

25g sukker

1 æggeblomme (gem hviden til marengsen)

30g smeltet chokolade, gerne 70%

37g smør

Blåbærcurd (vil du gerne have den ekstra meget bær-frisk, så giv den dobbelt op af curd’en):

175g blåbær

saft og skal fra 1 citron

45g sukker

1 æg

25g smør

1/2 vaniljestang og korn derfra

1/2-1 blad husblas

Marengs:

60g æggehvide (ca. en til to hvider)

100g sukker

1 spsk vaniljesukker

25g glukose

0,35dl vand

saft fra en citron

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190grader varmluft.

mørdej:

Rør mel og sukker sammen. Kom det kolde smør i og smuldr det med hænderne til det ligner revet parmesan ost. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Lad den hvile ca. en time på køl inden brug. Når den har hvilet ruller du den ud mellem to stykker bagepapir og fordeler den i en tærteform (min var ø20)

Mazarinbund:

Bland alle ingredienser til en samlet masse og hæld det på tærtebunden og bag den i ca. 10-15 minutter til mørdejen er flot og gylden.

Blåbærcurd:

Læg husblas i blød i koldt vand. Giv så blåbær, citron og vanilje et opkog og si så saften fra. I en skål pisker du æg og sukker luftigt. Nu hælder du den varme saft over æggesnapsen mens du pisker. Hæld så det hele tilbage i gryden ved middel varme og bliv ved med at piske til det tykner. Tilsæt så smøret under piskning. Når det har fået den rette konsistens slukker du for blusset og opløser den udblødte husblas i curden. Hæld så på en kold skål og lad det stå til tærten er færdig.

Når tærten er færdigbagt lader du den lige køle en lille smule af og derefter fordeler du blåbærcurden ovenpå mazarinbunden. Sæt den på køl i en 3-4 timers tid.

Marengs:

Pisk æggehviden helt stiv mens du varmer de øvrige ingredienser til ca. 115grader i en gryde. Mens hviden stadig piskes og når den er blevet godt luftig hælder du så sukkermassen i en tynd stråle ned i marengsen mens der piskes (det her er klart lettest på røremaskine) Lad marengsen piskes til den er afkølet – det kan godt tage op mod 10-15 minutter på middelhastighed. Når den er blevet god, kold og stiv er den klar til brug. smæk den på en sprøjtepose med den ønskede tyl – jeg brugte bare en der var helt rund.

Når kagen har kølet sprøjter du så små toppe på hele tærten i det mønster, du gerne vil have. Tilsidst brænder du den med en gasbrænder. Vupti, så er kagen klar – det ser mere besværligt ud, end det i virkeligheden er. Alle fire elementer er egentlig ret simple, at gå til. 🙂

Jeg håber i vil give jer i kast med opskriften og at i er ligeså tilfreds med resultatet som jeg selv. Jeg kan i hvert fald afsløre, at kagen ikke holdt mange minuttere længere end et døgn hos os. Så den skal vidst laves igen i den nære fremtid! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s