Red velvet kage

Da jeg boede i London arbejdede jeg på en skøn lille café, vi havde de lækreste kager og en af dem var en klassisk red velvet kage. Den spiste jeg meget af i min tid der, og fik endda et par gange en hel kage med hjem fordi den ikke var blevet solgt inden for de dage, den helst skulle, men den smagte altid fantastisk alligevel. Den var mild, sød og cremet med toppingen. Derfor skulle jeg selvfølgelig selv lige forsøge mig med sådan en da jeg gik lidt i London-nostalgi forleden. Resultatet blev denne yderst lækre kage der forsvandt aaaalt for hurtigt derhjemme! 🙂 Jeg piftede den lidt op med noget hindbærcurd og hakket chokolade i midten, men den kan sagtens køres helt klassisk med creamcheese frostingen i midten af kagen – det smager også fantastisk!

10-12 pers

Ingredienser:

100g blødt smør

225g sukker

250g mel

2 æg

3 spsk kakao (4 hvis du gerne vil have den lidt ekstra kakao’et)

1 spsk vanilje

0,5 tsk salt

2 dl kærnemælk (eller mælk tilsat lidt citronsaft og som har stået i 10 minutters tid på køkkenbordet før brug)

1 tsk natron

1 tsk æbleeddike

rød frugtfarve

Topping:

80g meget blødt smør

200g cream cheese

150g flormelis

1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader. Pisk blødt smør og sukker sammen – gerne i op mod 10 minutter så det bliver rigtig blødt, lyst og luftigt.

Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål og hæld frugtfarve og eddike ned til kærnemælken i en anden.

Tilsæt æggene et af gangen i smørblandingen og pisk ind i mellem så den ikke skiller.

Tilsæt derefter skiftevis væske og tørre ingredienser og slut med at tilsætte mel.

Bag derefter kagen i 25-35 minutter og tjek om dem er færdig ved at prikke til den med en nål. Når den dejen ikke længere hænger fast er den færdig.

Lad kagen køle helt af.

Topping:

Pisk alle ingredienser sammen til en luftig og cremet konsistens.

Når kagen er helt afkølet kan du putte toppen på. Du kan evt. flække kagen i to bunde og putte toppingen indimellem de to bunde samt på toppen. det er skønt! Jeg lavede den ekstra frække og flækkede kagen, smurte bunden med resten af min hindbærcurd(opskriften kan du finde på bloggen) og noget lækkert 70% hakket mørk chokolade og så bare toppingen ovenpå. Det gav et super lækkert friskt twist til kagen!

Håber i vil nyde kagen lige så meget som jeg og mine forældre gjorde, det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg selv bager denne lækre sag, det er helt sikkert! 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s