Bagt cheesecake med Amarena kirsebær

Har i nogensinde været på Bertels og få cheesecakes? De laver i hvert fald de bedste af slagsen jeg nogensinde har smagt. Jeg troede egentlig ikke, at det var noget for mig, men da jeg smagte deres måtte jeg indrømme, at det var det, og jeg har været der (måske alt for) mange gange siden.

Deres cheesecakes er bagte og fåes i spandevis af varianter og jeg tænkte, at jeg ville prøve at gøre dem kunsten efter, så her kommer mit første forsøg på en bagt cheesecake. Jeg elsker kirsebær og havde et glas amarena stående og tænkte at det da var et perfekt match til sådan en cheesecake – man kan jo variere smagene til uendeligheder. Her er mit resultatet på mit første forsøg med bagte cheesecake. Lad mig bare sige, at jeg er yderst tilfreds og at det i hvert fald ikke er sidste gang jeg giver mig i kast med sådan en kage. Hold nu op hvor er den god, jeg tror lige, at jeg snupper et stykke mere inden den er væk!

Ingredienser:

Bund: 300g digestive kiks (Jeg brugte dem med chokolade, mums!)

100g smeltet smør

Cheesecakefyld:

400g cream cheese

2 æg

75g flormelis

250g amarena kirsebær (eller kirsebærsauce) ca. 130g saft og 120g kirsebær

skal fra en citron, evt. lidt saft hvis du gerne vil have den lidt syrlig

30g mel

Top:

2dl creme fraiche

20g flormelis

1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Bund:

Smelt smør og knus kiksene i en pose med en kagerulle til det er helt fint smuldr. Bland så med det smeltede smør og fordel i en springform beklædt med bagepapir – få det gerne op af siderne. Bag så bunden i 5-10 minutters tid ved 160grader varmluft

Fyld:

Rør alle ingredienser sammen til en glat masse undtagen kirsebærene og saucen derfra. Si så kirsebærene fra og halvér dem gerne vend så både saucen og bærene i ostemassen og hæld dette på den bagte bund. Bag så kagen i yderligere 40-45 minutters tid på samme ovnindtillinger som før. Den skal være som budding i konsistensen når du “banker” på siden af formen. Tag den så ud og lad den køle af i 10 minutters tid.

Topping:

Pisk imens ingredienserne til toppingen sammen og hæld det på kagen efter de 10 minutters afkøling og bag den tilsidst i en 10 minutters tid – lad den gerne stå i en times tid i den slukkede ovn med lågen åben. Tag den så ud og lad den køle helt af inden servering (gerne i køleskabet natten over så den lige kan samle sig).

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s