Bærtærte med marcipancrumble

Jeg havde fryseren fyldt af lækre bær fra sommerhuset, deriblandt brombær og ribs og de skulle da selvfølgelig bruges.

Da jeg ligepludselig fik svært ved at vælge mellem en tærte eller en lækker crumble endte jeg med at lave den frække og slå dem sammen og her er så resultatet.

Ingredienser:

Mørdej:

140g mel

40g sukker

70g koldt smør

1 æggeblomme

(evt. et par dråber vand)

Bærfyld:

250g bær

50g sukker

30g mel

citronsaft og skal fra en citron

vaniljekorn

crumble:

50g smør

20g sukker

40g marcipan

30g hvedemel

35g havregryn

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Bland mel, sukker og salt, skær så smør i små tern og rør med en elpisker til det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med blommen og evt lidt vand hvis den ikke vil samles ordenligt. (kommer an på æggets størrelse) Sæt dejen på køl i 30 minutter.

Tag den så ud, rul den mellem 2 stykker bagepapir, put den i formen og stil den på køl mens du laver bær og crumble.

Fyld:

Bland alle ingredienser forsigtigt så du holder bærrene intakt.

Crumble:

Alle ingredienserne blandes sammen til en samlet masse.

Tag formen ud af køleskabet og put bærfyldet i. Bag så kagen på 175grader i varmluft i ca. 15-20 minutter, smuldr så crumblen udover og bag den i yderligere 15-20 minutter. (til crumblen er gylden på toppen.)

Kagen kan uden problemer nydes både kold og varm og kan klart anbefales med en klat creme fraiche ved siden af.

Mums, siger jeg bare!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s