Æblekage med hvid chokolade og æblesirup

Ingredienser:

175g brun farin

3 æg

175g mel

20g havregryn

150g smør

1 spsk vaniljesukker

1 spsk kanel

4 æbler

100g hvid chokolade

Evt. lidt sukker eller æblesirup til toppen.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader varmluft. Smelt så smøret og lad det køle af.

Pisk æg og farin til en luft æggesnaps. Vend så forsigtigt de tørre ingredienser i æggesnapsen. Tilsæt derefter det afkølede smeltede smør og vend også det forsigtigt i, så du ikke ødelægger luften fra æggene. Riv 2 af æblerne og vend dem i sammen med den hakkede hvide chokolade.

Skær de sidste to æbler i tynde skiver og pynt dem på toppen. Jeg hældte noget æblesirup jeg har lavet på et tidspunkt over toppen af kagen da den lige var kommet ud af ovnen, men har du ikke noget af sådan noget eller gider du ikke bruge en 2-3 timer på at koge en sirup ind, så an du blot drysse lidt sukker ud over toppen af æblerne inden du bager den, så får du en lækker, let karameliseret top!

Bag den så i ca. 20-25 minutter indtil dejen slipper en nål.

Og Voila, så er der deeeejlig kage! Nyd kagen enten lun eller afkølet, gerne med en klat creme fraiche, flødeskum eller lidt vaniljeis!

Et lille eksperiment! På billedet ses to kager, de gør de fordi jeg lige ville teste lidt. Jeg ville se, om man kunne smage forskel på, om man laver det, der kaldes en rørt eller pisket dej. Altså lavede jeg to kager med helt samme ingredienser, men i den ene piskede jeg først æg og sukker til en luftig snaps og brugte smeltet smør. I den anden piskede jeg smør og sukker luftigt og rørte så æggene i et af gangen.

Resultatet: Det er ikke fordi jeg egentlig synes, at der var den store forskel, muligvis blev jeg og familien enige om, at kagen lavet på æggesnapsen var en anelse mere luftig og fluffy, men ikke meget. Derfor er det den fremgangsmåde i har fået her. Men smagen var vi alle enige om, sad lige i skabet, så alt i alt var jeg meget tilfreds med min opskrift på denne dejlige æblekage og synes egentlig bare det er sjovt, at undersøge og eksperimentere lidt.

God dag til jer derude! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s