Hindbærcurd

Jeg har boet i London i en periode og hvis der er en ting, britterne elsker, så er det lemoncurd. Denne dejlige smørre-creme er jeg også stor fan af. Det kan bruges til mange, mange, mange ting som ex. til en klassisk citrontærte med mørdej og marengs, det kan bruges i pandekager, på scones med smør til, til morgengrøden, på brødet – ja, mulighederne er uendelige!

Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig med at lave en hindbærcurd fremfor den klassiske med citron, det er nemlig slet ikke så svært at lave selv.

Så her kommer mit bud på en sindssyg lækker hindbærcurd der er både cremet og har en dejlig syre.

Ingredienser:

350g frosne hindbær

skal og saft fra en citron

85g sukker

2 æg

50g smør

Fremgangsmåde:

Kog hindbær, skal og saft fra citron sammen med halvdelen af sukkeret. Lad et småkoge i en fem minutters tid. Pisk så resten af sukkeret og æg sammen i en anden skål. Når hindbærmassen har kogt sier du kernerne fra og hælder så saften/lagen over i æggesnapsen under konstant piskning. Æggemasse med hindbær hældes så tilbage i gryden ved svag til middel varme og piskes konstant til det har den ønskede konsistens. Lige inden den rammer den rigtige konsistens kommes smøret i. Til sidst hælder du den på skoldede glas og så kan den ellers holde sig på køl i hvert fald et par uger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s