Chokoladekage med hindbær og drømmekage-inspireret topping

En god chokoladekage slår aldrig fejl. Det gør en drømmekage nu heller ikke. Men nogengange kan de godt tåle en lille opfriskning. Det har jeg givet mit bud på her. Jeg elsker toppingen på drømmekage, men kan også godt blive lidt træt af alt det kokos der sætter sig i tænderne indimellem. Samtidig kan jeg godt lide ideen om at friske både den tunge chokoladekage og den søde topping inspireret af drømmekagen op med lidt bær og citron.

Derfor har jeg bikset den her lille opskrift sammen, vi har altså en dejlig, chokoladetung kage med hindbær og et strejf af citron, toppet med drømmekagetopping med havregryn i stedet for kokos. Jeg tør i hvert fald godt indrømme, at jeg er tilfreds med udfaldet.

Jeg håber i vil tage godt i mod den!

Ingredienser:

70g god chokolade (jeg bruge 70%)

60g smør

1 æg

160g sukker

100g mel

40g kokosmel

1,5 tsk bagepulver

2 spsk kakao

lidt salt

1 dl mælk

skal og saft fra en øko citron

50g chokolade (hakket)

70g hindbær

Topping:

50g smør

0,75 dl havregryn

0,5dl kokosmel

0,25 dl mælk

70g farin

Fremgangmåde:

Tænd først ovnen på 180grader.

Tip: hvis du hælder saften i mælken og lader det stå i ca. 10 minutters tid får du et kærnemælks-agtigt resultat, dette er jeg personligt vild med, så det gjorde jeg.

Pisk så æg og sukker til en dejlig, luftig masse. Smelt smør og chokoladen sammen og vend forsigtigt i æggesnapsen. Derefter tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres sammen. Tilsæt så mælk og saft samt citron skal og rør rundt.

Vend så det hakkede chokolade i og hæld det i en bageform. Jeg brugte en lille springform (ø16) og drys så bærrene på toppen og tryk dem en smule ned i dejen.

Bag så kagen i 20-30 minutters tid eller til den ikke længere hænger fast på en kødnål eller hvad du lige har at prikke med.

Mens kagen bager varmer du alle ingredienser til toppingen i en gryde. Når kagen er færdig, tager du den ud, putter toppingen på og lader den bage i fem minutter mere i ovnen, nu på 200 grader i stedet.

Nu vil jeg i hvert fald nyde et stykke af denne lækre sag med en dejlig kop varm the.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s