Sprøde og chewy cookies

Jeg ELSKER cookies (faktisk elsker jeg bare kage generelt, men bestemt ikke mindst cookies). Det gør jeg blandt andet fordi man kan putte lige det, man lyster eller lige har i skabet i og at man stort set altid har ingredienserne til cookies ved hånden. Og så er de også bare så hurtige at lave. Og så smager de også bare så fandens godt. Det er i hvert fald en ting, der med sikkerhed aldrig holder særlig længe hjemme ved os.

Men i hvert fald, jeg fik sat en omgang cookies over denne kedelige vinter-eftermiddag og hvis i ligesom jeg, sidder og trænger til en dejlig, sprød og chewy cookie, så får i mit bud på nogle mega-lækre nogle her – hvis altså jeg selv skal sige det.

Jeg delte dejen i to og lavede en omgang med hvid chokolade og tranebær og en anden med m&m’s og peanuts. Mums, siger jeg bare! 🙂

Ingredienser:

125g smør

150g farin

70 g sukker

1 æg

165g mel

25g havregryn

1/2 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

et nip salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180grader.

Start med at piske eller røre smør, sukker, farin og vanilje sammen. Tilsæt så ægget og pisk videre. Afmål så de tørre ingredienser og rør dem i dejen.

Herefter deler jeg dejen i to og tilsætter henholdsvis m&ms samt peanuts og hvid chokolade med tranebær i hver sin skål med dej og blander det.

Så fordeler jeg dejen i lige store kugler på en bageplade og bager dem i ca. 10 minutter – eller indtil kanten er blevet gylden/let mørk.

Et godt tip er, at bruge to bageplader så man har en i ovnen på skift, de bliver nemlig bedst, hvis bagepladen ikke er varm, når man lægger dem på, så flyder de i hvert fald mere ud.

Lad dem så køle af på en rist og nyd dem evt. med en dejlig kop kaffe eller the. ❤

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s