Krydderkage med mokka-mascarponecreme

Follow my blog with Bloglovin

Hej igen,

Så kommer der lige en lille opskrift mere fra mig, denne gang mit take på en mere klassisk kage, nemlig en krydderkage med den lækreste mokka-mascarpone topping. En super dejlig kage til de kolde vinteraftner. Håber at i bliver lige så glade for denne kage som jeg er! 🙂

Her kommer opskriften:

Ingredienser:

Kage:

1 æg

150g brun farin

75g honning

1,5 spsk kanel

1/2 tsk af hver af stødte nelliker, stødt ingefær og kardemomme

1 tsk natron

150g mel

50g kokosmel

70g smør

1/2-1 dl. appelsinsaft + skal deraf

1 dl mælk

3/4 dl creme fraiche (mælk og creme fraiche kan også erstattes af kærnemælk eller andre surmælksprodukter)

salt

Topping:

200g mascarpone

citron skal

1/3 dl stærk kaffe

4 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk sukker og æg luftigt (ca. 3-5 minutter) og tilsæt derefter honning. Sigt alle de tørre ingredienser i og rør sammen til en ensartet masse. Tilsæt derefter mælk, creme fraiche og saft + skal og vend i massen.

Smelt til sidst smøret og rør det hurtigt i dejen og hæld på en form.

Derefter skal den bages i ca. 20-30 minutter til dejen ikke længere hænger fast på en gaffel eller stegetermometer eller hvad du nu lige har at teste den med.

Lad så kagen køle helt af.

Topping:

Pisk alle ingredienser og smør det på den afkølede kage. Pynt evt. med lidt kakaopulver på toppen og voila! Så er kagen klar til at blive guffet!

Velbekomme, siger jeg bare! ❤

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s