Lækre, snaskede luksussnegle

Hej med jer, så er første opskrift hermed landet på bloggen og jeg håber, at i vil tage godt i mod den! 

Efter en weekend med arbejde var nogle dejlige, snaskede kanelsnegle i den grad tiltrængt på denne regnfulde søndag.

Sneglene er bagt med min surdej, Carsten som jeg er helt vild med for tiden, men kan også sagtens bages uden, så skal gærmængden blot sættes op til 25g. Jeg synes dog bare at surdejen giver en skøn smag til brødet samtidig med, at dejen længere holdes frisk og så er den surdej også bare lidt bedre for kroppen grundet gæringsprocessen.

Godt nok skal de grundet surdejen have lov til at hæve en god del timer, men det betyder også, at du kan lave dejen aftnen før og så bage dem næste dag, smart!

Nå, men nok om det, her kommer opskriften. Håber i kan lide den!

Lækre, snaskede kanelsnegle (ca. 20 stk)

Ingredienser:

Dej:

10g gær

1 dl bageklar surdej

80g smør

2,5 dl mælk (jeg brugte bare minimælk)

1 æg

ca. 500g mel

3 spsk sukker

2 tsk kardemomme

Vaniljecreme:

3,7 dl minimælk

0,3 dl fløde

3 spsk sukker

1 vaniljestang

3 æggeblommer

2 spsk maizena

(tip: du kan også bare bruge 4dl mælk i stedet for de 0,3 dl fløde)

Remonce:

180g blødt smør

180g brun farin

70g marcipan

5 tsk kanel

Fremgangsmåde:

Dej:

Varm først smør og mælk i en gryde til smøret er smeltet og afkøl derefter til fingervarm. Hæld så over i en skål og udrør gæren deri. Hæld surdejen i og rør til det er ensartet. Rør så ægget i og tilsæt dernæst sukker, kardemomme og salt. Til sidst hældes melet i lidt efter lidt til at dejen lige akkurart slipper siderne på skålen i røremaskinen eller til at den lige akkurart slipper dine fingre, hvis du blot bruger armmullerne til at ælte. Giv den så en god omgang æltning, gerne en ti minutters tid og sæt til at hæve tildækket på køkkenbordet i en 6-7 timers tid eller natten over i køleskabet.

Vaniljecreme:

Det næste du skal i gang med er cremen da den skal nå at køle af inden den skal bruges.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og put både korn og stang i en gryde sammen med mælk og fløde og opvarm så til lige under kogepunktet. Samtidig eller lige før pisker du æggeblommer sammen med sukker og maizena i en skål. Derefter hældes den varme mælk over i skålen stille og rolig hele tiden under omrøring/piskning. Når al mælken er i skålen hældes det tilbage i gryden og varmes igen under konstant omrøring. Cremen vil så begynde at stivne, når den har nået den rette konsistens tager du den af varmen, hælder på en skål og lægger så husholdningsfilm over cremen, helt tæt til overfladen så der ikke dannes kondens.

Sæt den derefter på køl. (den kan også sagtens tåle at stå natten over hvis det ønskes)

Remonce:

Riv marcipanen, sørg for at smøret er blødt og bland alle ingredienser med en ske eller et piskeris til en ensartet masse. Lad det endelig bare stå ude til du har rullet dejen.

Samling:

Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord. Rul den til en rektangel og fordel så remoncen ud på hele firkanten i et jævnt lag. Så tager du vaniljecremen og fordeler også den, men undgå at komme helt ud til kanten på den langside, der er længst væk fra dig. Rul så dejen stramt på den lange led og skær forsigtigt snegle af ca. 2 centimeters bredde med en god, skarp brødkniv så du ikke får mast dem og ender med al fyldet på bordet i stedet. 

Jeg lægger mine snegle i en bradepande med bagepapir så man undgår tøre, kedelige kanter. Hvis du også vil gøre dette så læg dem blot med “snippen/enden” af sneglen foldet ind under sig selv og lidt mellemrum mellem hver snegl.

Lad dem så efterhæve i 30-45 minutter hvorefter de pensles og bages ved 180 grader i ca. 22 minutter miderst i ovnen på varmluft.

Jeg elsker en smule glasur på mine snegle så jeg lader dem gerne køle helt af inden jeg spiser dem, men ellers er de også dejlig skønne lune.

Håber i kan lide opskriften og nyder jeres snegle lige så meget som jeg, hvis i giver jer i kast med opskriften.

Søndagstanker,

Bella.

(Tip: Hvis de på 2. eller 3. dagen er blevet lidt kedelige, så varm dem i ovnen eller på en rister i et par minutter, så er de som nybagte igen.) 

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Lækre, snaskede luksussnegle

  1. Hvor hyggeligt! Det er altid skønt og lækkert med lidt snegle forkælelse på en kold vinterdag og dine snegle lyder virkeligt lækre med surdej og det hele.

    Held og lykke med bloggen. Jeg håber den vil giver dig meget glæde!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s